Puf Böreği


Bir yumurta , 2 yemek kaşığı sulu yoğurt , 2 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 çay bardağı süt , 1 yemek kaşığı sirke , 1 çay kaşığı karbonat , 1-2 damla limon suyu , bir tutam tuz , 1 kahve fincanı su ve aldığı kadar unla ( ortalama 500gr ) güzel bir hamur yoğurun . Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin ! 1 saat kadar dinlendirin . Hamuru eşit parçalara bölün , Her parçayı unla yufka büyüklüğünde açın ve çay bardağı ile kesin .
400 gr yağsız kıymayı 2 adet kıyılmış soğanla iyice kavurun , 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuz ilave edin . Soğumaya bırakın .
Hazırladığınız kıymayı çay bardağı ile kestiğiniz hamurun içine koyun "D" şeklinde katlayın ve kenarlarını iyice bastırın . Derin bir tencerede yağda kızartın . Sıcak servis yapın .




Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder